NERF N-STRIKE ELITE

Prestatie
Er wordt door Nerf geadverteerd dat N-Strike Elite-blasters een bereik van vijfenzeventig tot negentig meter hebben, vergeleken met het geadverteerde assortiment van vijfendertig meter van N-Strike. Dit wordt bereikt door het directe vuurpleksysteem van de plunjer en de Elite Darts, in plaats van de meeste van de voorwaartse vuurpijlen van hun voorgangers en de meeste hebben ofwel Streamline Darts, Micro Darts of Whistler Darts.

Versies van de blasters uitgebracht in Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, China, Japan, Thailand en de Filippijnen hebben niet het geadverteerde vijfenzeventig voet bereik. Deze hebben lagere prestaties en grijze triggers. Om te voldoen aan de veiligheidsnormen van andere landen, hebben deze N-Strike Elite blasters slechts een schietbereik van vijftien meter (ongeveer vijftig voet).

Alle directe plunjerblasters zijn uitgerust met een zwakkere veer en de vliegwielblasters zijn uitgerust met een soort “begrenzer” die voorkomt dat de vliegwielen heel snel ronddraaien. Spanningsmods op de vliegwielblasters zullen het bereik op een lijn brengen met de vijfenzeventig voetversies.

Omdat de vijftien meter directe plunjerblasters vrijwel identiek zijn aan de uitvoeringen van de vijfenzeventig voet, zullen alle aanpassingen aan vijftien meter blasters waarschijnlijk dezelfde prestaties hebben als een identiek gemodificeerde vijfenzeventig voet Elite Blaster.

Geschiedenis
De N-strike Elite is een directe opvolger van de populaire N-Strike-serie. Het lijkt er ook op dat veel van de N-Strike Elite-blasters geüpgradede versies zijn van de originele N-Strike-blasters.

De Retaliator, Rampage en Stockade werden vrijgegeven en in een aantal winkels vóór 1 augustus. De Hail-Fire werd ook vóór 9 september vrijgegeven.

Op 8 september noemde een Wired-artikel twee blasters die in de herfst van 2013 zullen verschijnen: de Stryfe en de Rough Cut 2x4. Deze blasters zijn echter veel eerder uitgebracht dan oorspronkelijk was verwacht. De Firestrike, de Strongarm en de Stryfe kregen een zachte release in sommige winkels van december 2013.

De Demolisher 2-in-1 en de Cam ECS-12 werden uitgebracht in de herfst van 2014; de Rhino-Fire werd later datzelfde jaar, op 1 november, vrijgegeven.

Kleurenschema’s
De meeste N-Strike Elite-blasters hebben een duidelijk kleurenschema: blauw, wit, zwart, grijs en oranje. Sommige blasters zijn opnieuw uitgebracht met een alternatief wit, blauw, zwart, grijs en oranje kleurenschema in 2014.

Meerdere blasters zijn uitgebracht in een oranje en zwart kleurenschema, zoals de Demolisher 2-in-1 en PocketStrike. De Rayven Stinger heeft een alternatief geel, zwart en oranje kleurenschema. Sommige mensen verwarren de blaster met de originele N-Strike-blasters (vanwege het kleurenschema).