Nerf kopen? Hier moet je op letten.

Nerf geweren, wellicht denk je dat het een spelletje is wat alleen voor kinderen bestemd is, maar niks is minder waar. Er zijn genoeg volwassen mannen die helemaal Nerf verslaafd zijn, waarvan sommige hun kinderen uiteraard als excuus gebruiken. Er zijn zelfs kantoren in België waar het Nerf geweer is binnengedrongen. Hoe komt het dan dat Nerf geweren zo goedkoop zijn en de misschien nog wel belangrijkere vraag: hoe kies je nou het beste Nerf geweer.

Nerf voor volwassenen
Zoals ik al noemde is Nerf tegenwoordig helemaal niet meer alleen voor kinderen. Er zijn genoeg volwassen mannen die gretig een Nerf oorlog organiseren in hun vrije uren. En waarom ook niet? Nerf heeft verschillende voordelen en is waarschijnlijk een betere vrijetijdsbesteding dan het kijken van Netflix.

Zo kunnen we beginnen met te concluderen dat het spelen met Nerf geweren zorgt voor een stuk meer beweging dan de meeste leuke activiteiten, uitgezonderd het echte sporten natuurlijk. Hiermee wordt je dus gezonder terwijl je de tijd van jouw leven hebt. Wanneer je Nerf geweren op kantoor hebt kom je dus zelfs tijdens het werk aan de nodige beweging.

Wanneer je zelf kinderen hebt dan is het spelen met Nerf een perfecte manier om te bonden met jouw kinderen. Het is de ideale manier om de Zaterdagmiddag te spenderen waarbij zowel jij als jouw kinderen de tijd van jullie leven hebben. Ook op de camping is het een leuke bezigheid wanneer je het zwembad net één keer te veel hebt gezien.

Als je geen kinderen hebt dan kun je Nerf natuurlijk ook spelen met jouw vrienden. Een leuke bezigheid die je altijd kan doen, en die je ook nog niks kost, zolang je niet te verslaafd wordt aan het kopen van nieuwe geweren in ieder geval. Ook is er geen alcohol in het spel of eten, wat vaak het geval is. Zo hoef jij je tijdens de sociale tijd niet schuldig te voelen over wat dan ook.

Nerf op kantoor
Op kantoor gelden deels de voordelen die je hierboven ziet, maar je hebt er nog een paar extra die ik nu zal noemen. Zo denk je bij Nerf geweren niet snel aan de combinatie met het kantoorgebouw, toch is dit een match made in heaven, en dat heeft zo zijn redenen.

Op kantoor wordt er over het algemeen van je verwacht dat je serieus werkt, maar iedereen heeft ook ontspanning nodig. En er zijn maar weinig dingen die je op kantoor kunt doen waarvan je zoveel zult lachen als het spelen met Nerf geweren. Stel dat iemand recht in zijn gezicht een Nerf pijltje krijgt, zelfs wanneer deze persoon niet mee aan het spelen was, dan is dat een goede reden om in een schaterlach uit te barsten. En laat lachen nou de ideale manier zijn om te ontspannen. Zo voel jij je direct een stuk fijner op kantoor en kun je hierna extra productief weer aan de slag.

Iets wat je zowel als voordeel en als nadeel zou kunnen zien is dat het verslavend is. Er komen regelmatig nieuwe geweren op de markt, en je zult de lunchpauze alleen maar bezig zijn met het bespreken van de beste speeltechnieken met jouw collega’s. Dus ja het gaat waarschijnlijk tijd kosten, maar je krijgt wel een betere band met jouw collega’s. Misschien maak je zelfs wel wat nieuwe vrienden die je ook buiten werk ziet. Ook zo wordt werk ineens een stuk leuker en zal je er liever naartoe gaan.

Je denkt misschien dat het onprofessioneel overkomt wanneer er Nerf geweren op kantoor liggen wanneer er klanten langskomen, maar meestal is het tegenovergestelde waar. Veel mensen, vooral jonge mensen, kunnen het waarderen wanneer er een lossere relaxte sfeer hangt op het kantoor. Nerf geweren laten dit perfect zien. Hierdoor zullen veel klanten een beter beeld krijgen van jullie kantoor wanneer ze zien dat er nerf geweren aanwezig zijn. In de meeste gevallen kan ik dus aanraden om de Nerf geweren gewoon te laten liggen wanneer er klanten langskomen.

Hoe begin je met Nerf
Nerf geweren, het lijkt wel een vak apart met hoeveel mogelijkheden er zijn. Je hebt tientallen verschillende soorten geweren en dan heb je nog verschillende pijltjes. Voor de beginnende Nerf enthousiast lijkt het een nooit-eindigend doolhof. Om jou hier een beetje door heen te loodsen heb ik enkele van de beste Nerf geweren, zowel voor beginners als om naar te streven op een rijtje gezet.

NERF N-Strike Jolt


Als eerste Nerf geweer is dit een mooie om mee te beginnen. Het is een van de simpelere Nerf geweren, en geloof me dat ze redelijk complex kunnen worden. Ook op het kantoor is dit een mooi Nerf geweer, hij is namelijk redelijk klein en zal niet in de weg liggen. Voor de beginner is dit het ideale geweer om kennis te maken met hoe je moet schieten en herladen, hiermee kun je leren hoe het moet.
Bekijk dit nerf geweer op Bol.com

Nerf N-Strike Elite Rapid Strike CS-18

Wanneer je een stapje verder wilt gaan dan is dit het ideale geweer. Dit is het echte werk! Dit is niet zomaar een Nerf geweer, het is een volautomatisch Nerf geweer. Misschien niet ideaal voor op werk maar zeker wel in de Nerf oorlog met jouw vrienden. Met wel vier pijlen per seconde schiet dit geweer ze redelijk snel af. Wel is dit een geweer waar je meteen bijna 70 euro voor neertelt, zo ik zou dit niet als jouw eerste geweer kopen.
Bekijk dit nerf geweer op Bol.com

Nerf N-Strike Elite Rhino-Fire


Als je het grote geld wilt uitgeven, en meer een sniper type bent, dan is dit het geweer voor jou. Met een prijskaartje van 125 euro is het zeker geen goedkoop geweer, maar wel heel leuk om te hebben. Het is geen accuraat geweer, maar met deze motor kun je wel in een rap tempo een heleboel darts op jouw tegenstanders afvuren.

Bekijk dit nerf geweer op Bol.com

De Kobra-1


Dit geweer is niet zomaar een Nerf geweer, dit geweer is niet van de originele Nerf fabrikanten en is speciaal ontworpen voor volwassenen. De Kobra-1 heeft niet alleen een volwassen look, hij kan ook drie darts afvuren achter elkaar met een snelheid van wel 140 km/h, wat een stuk meer is dan de gewone Nerf geweren. Hij is nog niet op de markt, maar via Kickstarter kun je het project steunen, zodat jij een van de eerste versies binnenkrijgt.

Zoals je kunt zien is Nerf inderdaad een wereld apart, een wereld waar je echt wel deel van uit wilt maken. En dat kan, stel op kantoor voor om een paar Nerf geweren aan te schaffen, of vraag aan een paar van jouw vrienden of ze een keer een Nerf gevecht willen houden. Natuurlijk kun je ook altijd nog eentje aan jouw kind geven als ‘cadeau’. Je hoeft jezelf er in ieder geval niet voor te schamen dat je meedoet met de Nerf wereld, deze is namelijk voor zowel jong als oud. Bovendien kun je iedereen die ertegen is bombarderen met alle voordelen die ik je nu heb gegeven, en met darts wanneer dat ook niet helpt.