NERF ZOMBIE STRIKE

De Zombie Strike-lijn is vooral een “thema” voor de blasters, waarbij de blasters zelf overlappen met andere lijnen zoals N-Strike, N-Strike Elite, Vortex en Super Soaker. Er is geen uniform kleurenschema; veeleer zijn er verschillende algemene kleurenschema’s die gedeeltelijk afhankelijk zijn van het type blaster.

Sommige blasters hebben de logo’s van andere series die erop zijn gebeeldhouwd; de Crossfire Bow en Sidestrike hebben het N-Strike Elite-logo, terwijl de Fusefire het Vortex-logo heeft, maar de Zombie-strike SideStrike kwam voor de elite. Sommige van deze blasters zijn eigenlijk rechte re-skins van oudere blasters van de voornoemde andere lijnen, terwijl andere blasters oorspronkelijk zijn uitgebracht onder de Zombie Strike-lijn en later re-skins onder een van die andere lijnen. Bovendien is de Europese marktverpakking enigszins herontworpen in vergelijking met de Amerikaanse marktverpakkingen en heeft vaak het logo van een van die andere lijnen naast het Zombie Strike-logo, waardoor het benadrukken van de status van “Zombie Strike” een compleet andere lijn is.

De Zombie Strike-lijn heeft een nieuw concept; Hasbro heeft deze lijn ontworpen om gebaseerd te zijn op het Humans vs. Zombies-spel, met eerder gebruikte idee├źn zoals sokken. Vanwege dit hebben sommige van de blasters die geen redecos zijn van bestaande modellen ontwerpen erop zoals omhulsels op de handvatten, om toe te voegen aan het realisme van het concept.

Geschiedenis
In november 2013 werd ontdekt dat de Zombie Strike-lijn ook andere merken zou omvatten. Het merk Super Soaker kreeg een eigen versie van de Zombie Strike-lijn, te beginnen met een Zombie Strike twin-pack van de eerder uitgebrachte Point Break.

In augustus 2015 verscheen een foto van een pre-productie SledgeFire met een alternatieve titel en een vroeg Zombie Strike-logo. Wat ook te zien is, is de Zombie Strike-titel, maar deze verschijnt met de naam Zombie Hunter. Wat dit onthult is dat op een bepaald moment in de pre-productie fase Zombie Strike onder de titel “Zombie Hunter” stond. Het Zombie Strike-logo wordt ook gezien als een Z in een groene bol. Dit had een tijdelijk ontwerp kunnen zijn vanwege hoe eenvoudig het lijkt te zijn.

Kleurenschema’s
Met uitzondering van enkele blasters zoals de SledgeFire, heeft de Zombie Strike-serie een gestandaardiseerd kleurenschema van felgroen, grijs en oranje. Zwart en bruin worden ook gebruikt, maar latere releases lijken ze schijnbaar steeds minder in hun ontwerpen te gebruiken.

Bekijk de nerf geweren in dit assortiment